Meslek Yüksekokulumuz 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Derse Yazılma İşlemleri 20-26 Eylül 2021 tarihleri arasında SABİS (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilgi Sistemi) üzerinden yapılacaktır.

Eğitim-Öğretim 27 Eylül 2021 tarihinde başlayacaktır.

MESLEK YÜKSEKOKULUMUZA YENİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER İÇİN DERSE YAZILMA İŞLEMİ

20-26 Eylül 2021 tarihleri arasında SABİS'e giriş yapınız.

ÖĞRENCİ NUMARASI SORGULAMA SERVİSİ = https://ogrisl.subu.edu.tr/tr/icerik/9546/32338/numara-sorgulama giriş yaparak açılan pencereye T.C. Kimlik Numaranızı yazarak sorgulaya basınız. (Örnek: b2131010099) Çıkan sonuç öğrenci numaranız olup aynı zamanda SABİS kullanıcı adınızdır.

- Öğrenci numaranızı öğrendikten sonra SABİS'e (tıklayınız) giriş yapınız. Kullanıcı adınız öğrenci numaranız olup, şifreniz T.C.Kimlik numaranızdır.

- SABİS' giriş yaptıktan sonra Öğrenci Bilgi Sistemi > Derse Yazılma butonlarına tıklayınız.

- I.Yarıyılda bulunan tüm dersleri seçerek KAYDET butonuna basınız.

- Ekranın sol tarafında bulunan Seçilen Dersler kısmında seçtiğiniz dersler görünüyorsa Derse Yazılmanız tamamlanmıştır.

İŞLETMEDE MESLEK EĞİTİMİ'NE GİDECEK II.SINIF ÖĞRENCİLERİN DERSE YAZILMA İŞLEMİ:

4. Yarıyılda bulunan;

• Türk Dili
  • İşletmede Meslek Eğitimi
  • Staj

derslerini ve 1. yarıyılda başarısız olduğunuz veya hiç almadığınız ders varsa seçerek KAYDET butonuna basınız. Ekranın sol tarafında bulunan Seçilen Dersler kısmında seçtiğiniz dersler görünüyorsa Derse Yazılmanız tamamlanmıştır.

OKULDA DERSE GİRECEK II.SINIF ÖĞRENCİLERİN DERSE YAZILMA İŞLEMİ:

- 3. Yarıyılda bulunan tüm zorunlu ve seçmeli dersleri seçiniz.

- MYO kodlu SEÇMELİ DERSLERİ seçmek ZORUNLUDUR. (3. Yarıyıl ders planında kaç adet seçmeli ders varsa seçiniz)

- Fakülte/Sosyal Seçmeli Dersler kısmından MSD Ortak Seçmeli Derslerden 1 tanesinin (İnsani ve Toplum Gelişim / Çevre ve Çevre Bilinci derslerinden birisi) seçilmesi ZORUNLUDUR.

- Mezuniyet aşamasında seçmeli derslerin alınmamasından dolayı mağduriyet yaşamamanız için SEÇMELİ DERSLERİ seçmeyi unutmayınız.

KATKI PAYI HARÇ ÜCRETLERİ: (Katkı Payı Harç borcu ödenmeden derse yazılma yapılamaz)

I.ÖĞRETİM: I.Öğretim Öğrencileri harç borcu ödemezler.

II.ÖĞRETİM: Kapatılan II.Öğretim Programlarından I.Öğretim Programına aktarılan öğrenciler 113,50 TL

2018-2019 GİRİŞLİ I.ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ: 2. yılı aşmaları nedeni ile 113,50 TL katkı payı ödemesi yaparlar.

Herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda hafta içi 09.00-12.00 / 14.00-17.00 saatleri arasında 02646160779 nolu telefonu arayarak Öğrenci İşleri Birimimizden destek alabilirsiniz.

13/09/2021-14:21