Meslek Yüksekokulumuz 13/04/2007 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Sakarya İli Kaynarca İlçesinde Sakarya Üniversitesi Kaynarca Seyfettin Selim Meslek Yüksekokulu adı ile kurulmuştur.

Yüksekokulumuz 10.000 metrekare müstakil arsa üzerine kurulu olup 1500 metrekare ana bina ve 500 metrekarelik ek bina olmak üzere toplam 2000 metrekarelik kapalı alanda hizmet vermektedir.

2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı itibariyle hizmet vermeye başlayan Meslek Yüksekokulumuzda İktisadi ve İdari Programlar Bölüm Başkanlığı altında İşletme ve Muhasebe Ön Lisans programları açılmış olup, 2008-2009 eğitim öğretim yılında adı geçen programların II. öğretimlerine de öğrenci alınmaya başlanmıştır. 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılında Teknik Programlar Bölüm Başkanlığı altında Bilgisayar Programcılığı programı açılmış olup I. ve II. öğretimlerine öğrenci alınmaya başlanmıştır.

2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılı itibariyle az öğrenci yerleşen Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ile İşletme Yönetimi Programı II.Öğretimleri kapatılmıştır.

2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı itibariyle Maliye Programı açılmış olup, I. ve II. öğretimine öğrenci alınmış ve eğitime başlanmıştır.

2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemi başında kapatılmasına karar verilen Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı I.Öğretimine öğrenci alınmamış olup, program kademeli olarak kapatılmıştır.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı itibariyle Bilgisayar Destekli tasarım ve Animasyon Programı açılmış olup, I.Öğretimine öğrenci alarak eğitime başlanmıştır.

Meslek Yüksekokulumuz Sakarya Üniversitesi'ne bağlı olarak hizmet verirken 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair  Kanun gereğince “Sakarya Üniversitesi” bünyesinden ayrılarak “Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne” bağlanmıştır. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılı başlangıcı ile 24 Eylül 2018 tarih itibariyle aktif olarak  Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne bağlı olarak faaliyet yürütmekteyiz.

Ayrıca yeni açılması planlanan ön lisans programları ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Yüksekokulumuzun bulunduğu Kaynarca İlçemizde öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak üzere yeterli sayıda özel yurt ve apart evler mevcut olup sayıları hızla artmaktadır. Okulumuzun bulunduğu Kaynarca İlçesinde Devlet Yurdu bulunmamaktadır. En yakın devlet yurdu okulumuza 45 km kadar uzaklıkta bulunmaktadır.