3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre işletmelerde Mesleki Eğitim Gören Öğrencilerin Ücretlerinin bir kısmının işsizlik sigortası fonundan karşılanmasına ilişkin usul ve esasları kapsamında staj yapan ve ücret alan öğrencilerin işyerlerine “işletmede yirmiden az personel çalışıyor ise asgari ücretin net tutarının % 30’unun üçte ikisi, yirmi ve üzeri personel çalışıyor ise asgari ücretin net tutarının % 30’unun üçte biri”  devlet katkısı olarak yatırılacaktır. Yatırılan ücret net asgari ücretin %30’undan az olamaz.

KİMLER YARARLANAMAZ?

• Kamu kurum ve kuruluşlarına devlet teşviki yapılmamaktadır. Ödeme yapılması durumunda devlet teşviki ödemesi yapılmayacaktır.
  • Öğrenci işletmeden ücret almıyorsa devlet teşviki ödemesi yapılmamaktadır.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

• İşyeri Uygulama Eğitimine giden öğrenciye ait Ücretin hesabına yatırıldığına dair banka dekontu (kanıtlayıcı belge) ve "Öğrenci ve İşveren Bilgi Formu" nun her ayın 4'üne kadar kaynarcamyo@subu.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.
  • Başvurunun işyeri tarafından yapılması gerekmektedir.
  • Bilgi formunun ve dekontun cep telefonu ile fotoğrafını çekip yollamayınız. Lütfen tarayıcıdan tarayarak yollayınız. (Belgeyi çıktı alırken sorun yaşanmaktadır.)
  • Bilgi formu doc ve pdf formatlarındadır. Microsoft Word (doc) formatını bilgisayarınıza indirip istenen bilgileri doldurup kaydediniz. Bu dosyayı her ay dekont ile birlikte gönderebilirsiniz.

DEVLET TEŞVİKLERİNİN İŞYERİ/ŞİRKET/KİŞİ HESAPLARINA YATIRILMASI

• Her ayın 4'üne kadar gelen başvurular toplanarak bir liste haline getirilir. Bu liste her ayın 5'inde Üniversitemiz Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığına gönderilmektedir.
  • Teşviklerin ödeneceği hesapta bütçe olması durumunda teşvik tutarları kişi ve şirketlerin belirttikleri IBAN numaralarına yatırılmaktadır.
  • Teşvik miktarları, IBAN no ve IBAN sahibi bilgilerinde herhangi bir hata olmaması durumunda 3-5 ay gecikmeli de olsa ödenmektedir.

FORM ve BELGELER:

ÖĞRENCİYE ÖDENECEK ÜCRET ve TEŞVİK MİKTARI:

Net Asgari Ücret 2023 (Temmuz) : 11.402,32 TL

Öğrenciye Ödenmesi gereken ücret: (30 gün çalıştığı durumda) 3.420,70 TL'dir.

İşletmelere;

• 20'den az personel çalıştıran işletmeler stajyerin 30 gün çalıştığı durumda: 2.280,48 TL

--------------------------------------------------------------

Net Asgari Ücret 2024 (Ocak) : 17.002,13 TL

Öğrenciye Ödenmesi gereken ücret: (30 gün çalıştığı durumda) 5.100,64 TL'dir.

İşletmelere;

• 20'den az personel çalıştıran işletmeler stajyerin 30 gün çalıştığı durumda: 3.400,43 TL
  • 20'den fazla personel çalıştıran işletmeler stajyerin 30 gün çalıştığı durumda: 1.700,21 TL devlet teşviki ödemesi yapılır.

Sorularınız için Hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında 02646160779 numaralı telefonu arayarak destek alabilirsiniz.

Stajyer Ücretine Devlet Katkısı Başvuru Formu (pdf)

Ödemenin Yapılması Gerektiğine Dair Resmi Yazı (pdf)

Staj ücretlerine devlet teşviki kanunları (pdf)

ÜCRETLERİN BİR KISMININ İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN KARŞILANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR (pdf)