• Meslek Yüksekokulumuz 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Sonu Tek Ders Sınavları 07 Temmuz 2023 Cuma günü yapılacaktır..
  • Tek Ders Sınavı Başvuruları 12 Haziran- 05 Temmuz 2023 tarihleri arasında BYS > Öğrenci Bilgi Sistemi > Başvurular > Tek Ders Sınavı kısmından yapılmaktadır.
  • Tüm dersler Transkripte aktarıldıktan sonra Tek Ders Sınavı Başvurusu yapılabilmektedir.
  • Tek Ders Sınavına; Mezun olmak için tüm dersleri vermesine rağmen 2.00 genel ortalamayı sağlayamayan yada mezun olmak için tek dersi kalan öğrenciler başvurabilirler.
  • Süresi içerisinde başvuru yapmayan öğrenciler Tek Ders Sınavına giremezler.
  • AKTS eksikliği nedeniyle Tek Ders Sınavı başvurusu yapamayan öğrencilerin 02646160779 nolu telefonu arayarak bilgi vermeleri gerekmektedir.

Tek Ders Sınavı başvurusunda sorun yaşamanız durumunda hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında 02646160779 nolu telefonu arayarak destek alabilirsiniz.

13.06.2023 17:17

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ LİSANS VE ÖN LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

Tek Ders Sınavı

MADDE 28 – (1) Mezuniyetleri için staj hariç tüm derslerden devam şartını yerine getirerek FF, FD veya GR notu aldığı tek dersi kalan öğrenciye akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.

1. Staj hariç tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken 2.00 genel not ortalamasını sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.
  2. Tek ders sınav sonucunda en yüksek notu (AA) alması halinde dahi genel not ortalamasını 2.00’a yükseltemeyecek öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.
  3. Bitirme çalışması, tasarım, staj, işletmede mesleki eğitim gibi uygulama gerektiren derslerden tek ders sınav hakkı tanınmaz.
  4. Öğrenciler, akademik takvimde belirlenen başvuru tarihine kadar öğrenim gördükleri birimlere müracaat ederler. İlgili birim; öğrencilerin durumunu inceledikten sonra tek ders sınav hakkı kullanılması hakkında yönetim kurulu kararı alır.
  5. Sınav notlarına itiraz eden öğrencilerin itirazlarının olumlu sonuçlanması, ulusal ve uluslararası öğrenci hareketlilik programına katılan öğrenciler ile başka bir yükseköğretim kurumunda yaz öğretimi programına katılan ve tek ders sınavına giremeyen öğrencilerin mezuniyetleri için tek derslerinin kalması durumunda, bu öğrencilere Senato kararı ile ek tek ders sınav hakkı verilebilir.
  6. Tek ders sınavında başarısız olunması halinde, öğrenciler, azamî öğrenim süreleri içerisinde, dersin açıldığı yarıyılda dersi tekrar almayı tercih edebilir veya yarıyıl sonlarında açılan tek ders sınavlarına girebilirler.
  7. Tek ders sınavının başarı değerlendirmesinde yarıyıl içi çalışmalar dikkate alınmaz. Sınavdan başarılı olunması için en az DD notu alınması gerekir.