Değerli Öğrenciler,

Meslek Yüksekokulumuza hoş geldiniz.

Kayıtlar;

28 Ağustos 2023 Pazartesi - 01 Eylül 2023 Cuma (17.00'a kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.
e-devlet ( https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit ) üzerinden kayıtlar 28 Ağustos Pazartesi - 30 Ağustos Çarşamba 23:59'da kadar yapılabilmektedir.
Yüz yüze kayıt işlemlerinizi istenen belgeler ile birlikte 28 Ağustos 2023 Pazartesi - 01 Eylül 2023 Cuma 17.00'a kadar Meslek Yüksekokulumuza şahsen gelerek yaptırabilirsiniz.

e-Devlet Kayıt; (28 Ağustos Pazartesi - 30 Ağustos Çarşamba 23:59'a kadar)

Kayıtlar e-devlet ( https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit ) üzerinden yapılmaktadır. e-Devlet kaydı kesin kayıttır. e-Devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin kayıtları tamamlanmış olup, okulumuza herhangi bir belge teslim etmelerine gerek yoktur.

Liseden Mezun Olamayan Öğrencilerin Kayıt İşlemleri;

Liseden mezun olamayan ve Meslek Yüksekokulumuza kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin geçici kayıtlarını okulumuzda yapılmaktadır. Geçici kayıtları yapılan öğrencilerin mezun olduklarına ilişkin belgelerini (Lise Diplomasını) en geç takvim yılı sonuna kadar (29 Aralık 2023) tarihine kadar Öğrenci İşleri Birimine teslim etmeleri gerekmektedir

İstenen Belgeler;

Kayıtlı bulunduğunuz liseden bütünleme veya tek ders sınavına gireceğinize dair resmi bir yazı,
Taahhütname Belgesi - Belgeyi indirmek için TIKLAYINIZ

2008 Yılı Öncesinde Liseden Mezun Olan Öğrencilerin Kayıt İşlemleri;

2008 yılı öncesi Liseden mezun olan öğrenciler e-devlet üzerinden kayıt yaptıramazlar. Bu durumdaki öğrenciler aşağıda istenen belgeler ile birlikte okulumuza gelerek şahsen kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

Lise Diploması Aslı (Fotokopisi çekilip diplomanın aslı öğrenciye teslim edilecektir.)

SIKÇA SORULAN SORULAR

- e-devlet üzerinden kayıt işlemimi tamamladım. Okula belge teslim etmeme gerek var mıdır?

e-devlet üzerinden yapılan kayıt kesin kayıttır. Okulumuza herhangi bir belge teslim etmenize gerek yoktur.

- e-Devlet üzerinden kayıt işlemini yapamadım. Ne yapmam gerekiyor?

Lise Diplomanız ve T.C.Kimlik kartınız ile okulumuza başvuruda bulunmanız yeterli. Kayıt işleminiz yapılacaktır.

- Okulun bulunduğu ilçede KYK yurdu var mıdır?

Okulumuzun bulunduğu Kaynarca ilçesinde KYK yurdu bulunmamaktadır. Öğrencilerimiz ilçede bulunan özel yurtlarda ve apart evlerde kalmaktadırlar.

- Okula Kayıt işlemimi tamamladım. Yapmam gereken başka bir şey var mıdır?

18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında Derse Yazılma İşlemleri yapılacaktır. Öğrenciler derse yazılma İşlemlerini SUBÜ. Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) üzerinden kendileri yapmaktadır. Belirtilen tarihlerde duyuruları takip ederek derse yazılma işleminizi yapabilirsiniz.

BYS Sistemine giriş aşamaları:

1. Adım: İnternet arama çubuğuna “https://bys.subu.edu.tr” yazınız.
2. Adım: Kullanıcı adına öğrenci numaranızı ve devamına @subu.edu.tr yazınız. (b213601099@subu.edu.tr).
3. Adım: Şifreniz Subu (T.C.Kimlik Numaranızın son beş hanesi)! Örnek: Subu98765!
4. Adım: Giriş butonuna tıklayarak Öğrenci Bilgi Sistemine ve Üniversitemizin tüm öğrencilerimize sağladığı e-posta hesabınıza ulaşabilirsiniz.

- Öğrenci Numaramı nasıl öğrenebilirim?

https://ogrencisorgula.bys.subu.edu.tr/OgrenciNumarasi/Index adresine giriş yapıp T.C. Kimlik Numaranızı yazarak öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz.

- Öğrenci Kimlik Kartımı nereden ve ne zaman alabilirim?

Öğrenci Kimlik Kartınız basıldığı zaman okulumuzda ve web sitemizde duyuru yapılacaktır. Okulun ilk haftası Okulumuz Öğrenci İşleri Birimine gelerek Öğrenci Kimlik Kartınızı teslim alabilirsiniz. Öğrenci Kimlik Kartları aynı zamanda okuldaki yemek hizmetlerinde kullanılmaktadır.

- Dersler ne zaman başlıyor?

Akademik Takvime göre dersler 02 Ekim 2023 Pazartesi günü başlıyor.

Karşılaştığınız sorunlarla ilgili olarak hafta içi 09:00-12:00 / 14:00-17:00 saatleri arasında 02646160779 nolu telefonu arayarak Öğrenci İşleri Birimimizden destek alabilirsiniz.