1. Deneyimli Akademisyenler
Eğitim Kalitesi: Bilimsel Çalışma Olanağı: Seçmeli Ders Zenginliği: Laboratuvar, Kütüphane ve Diğer Olanaklar: Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.
2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar
Kariyer Yolu: Projelerle Gerçek İş Yaşamı Tecrübesi: Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining.
3. Sosyal ve Kültürel Ortam
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kaynarca Seyfettin Selim Meslek Yüksekokulu İşletme Programı 2007-2008 yılında kurulmasından günümüze kadar aynı binada eğitim ve öğretime devam etmiştir. Bina 2 katlı olup 1 ve 2. katta derslikler ve bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır. Ayrıca 1. katta idari personel odaları, fotokopi ve arşiv odası, 2. katta ise çalışma odası, konferans salonu, öğretim elemanı odaları, misafir öğretim elemanı odası, yüksekokul sekreteri odası ve müdür odası bulunmaktadır. Kampüs alanında öğrencilerimizin yemekhane alanı ile kafeterya ile boş zamanlarında spor faaliyetleri için basket ve voleybol alanı bulunmaktadır.
4. TYÇ ve Akreditasyon
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik
İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.
Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.
+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.
2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.
Ayrıca iki yıllık program sürecinde öğrenciler Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kamu ve Özel Bankalar, Üst Kurullar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Üniversiteler, Sayıştay, Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Özel Sektör Firmaları, Denetim Kurumları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Sosyal Güvenlik Kurumu, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, Yeminli Mali Müşavir vb. daha bir çok kurum, kuruluşta ve organizasyonda staj imkanı bulabilmektedirler.
Öğrenciler özellikle özel sektörün ihtiyaç duyduğu bir çok farklı alanda ihtiyacı giderecek şekilde yetiştirilecektir. Özellikle Kaynarca ilçesinde yeni organize sanayi bölgesinin açılması, yeni iş imkanlarının doğması, ilçe ekonomisinin büyümesi kalifiye personel ihtiyacı doğuracaktır. Bunun yanı sıra bu programdan mezun olacak öğrenciler sadece Kaynarca İlçesi için değil Sakarya İli ve Türkiye’nin her bölgesinde ülke ekonomisine katma değer yaratacaktır. Programın çıktısı olarak ekonominin ihtiyaçları doğrultusunda özel sektör ile kamu sektöründe görev alabilecek niteliklere sahip çağdaş İşletmeciler yetiştirilecektir.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar
Dış Ticaret -Muhasebe ve Vergi Uygulamaları -İnsan Kaynakları Yönetimi
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde yürütülen önlisans diploma programları arasında ilgili bölümün önerisi, MYO Yönetim Kurulunun kararı ve Üniversite Senatosu'nun onayı ile açılır. Senatoda onaylanan program izleyen yarıyılda uygulanır. İsteyen ve gerekli şartları sağlayan öğrencilerimiz bu programa başvurabilirler.
Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri
Basım Teknolojileri - Basın ve Yayın Fotoğraf - Fotoğraf ve Video - Gazeticilik - Görsel İletişim Tasarımı - Grafik Sanatlar Grafik - Grafik Sanatlar - Grafik Tasarımı - Halkla İlişkiler ve Reklamcılık