Ana içeriğe atla

Neden SUBÜ?

Sosyal Transkript

Neden SUBÜ Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon?

1. Deneyimli Akademisyenler

Alanında tecrübeli akademisyenler ile bölümümüzdeki öğrencilerimiz zengin bir eğitim süreci içerisinde yer almaktadır. Akademisyenlerimizin gerek özel sektör tecrübesi gerekse akademik olarak sahip oldukları bilgi birikimi sayesinde öğrencilerimize çok çeşitli eğitim imkanları sunulmaktadır. Öğrencilerimizin tasarım fikirleri belirlemesi, bu fikirlerini hayata geçirecekleri üretim sürecine girmeleri ve sonucunda bunları sergileyebilecekleri fiziksel ve çevrimiçi olanakların sunulması süreçlerinin tamamında akademik personelimiz öğrencilere yol gösterici olmaktadır. Alanında uzman akademisyenlerimiz özel sektör ve kamu ihtiyaçlarına olan hakimiyetleri doğrultusunda proje tabanlı ürün ortaya çıkartılması ve akademik çalışmalar yapılması sağlayarak zengin bir öğrenme deneyimi sunmaktadırlar.

2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar

Üniversitemiz öncülüğünde yürütülen sanayi iş birlikleri ve özel sektör buluşmalarında paydaşların beklentileri sistematik bir biçimde belirlenmektedir. Bu doğrultuda üniversitemizin sağladığı gerek teknik gerekse fiziki olanaklar ile iş dünyasında önemli görevlerde çalışabilecek mezunlar vermekteyiz. Öğrencilerimizin mezuniyet aşamasına gelmeden eğitim süreçlerinde onların iş dünyasıyla buluşmalarının sağlanması, iş yönetim ve üretim süreçlerine dair bilgi sahibi olmaktadırlar. Ayrıca iş dünyasının bir araya geldiği çeşitli etkinliklere katılım sağlanması sonucunda sektör ihtiyaçlarını öğrenmelerinin yanı sıra güncel gelişmeleri de takip etmektedirler.

3. Sosyal ve Kültürel Ortam

Öğrencilerimizin kendi bölümünde yer alan akranları başta olmak üzere okulumuz bünyesinde öğrenim görmekte olan diğer bölüm öğrencileriyle tanışma, onlarla kültürel ve akademik paylaşım yapmaları imkanları bulunmaktadır. Akademik ve idari personelimizin içerisinde yer aldığı oryantasyon programları, tanışma etkinlikleri, doğa ve kültürel geziler, sanatsal faaliyetler, öğrenci toplulukları organizasyonları ile öğrencilerimiz birçok etkinlik içerisinde yer almaktadır. Ayrıca aynı okul bahçesini paylaştıkları uygulamalı bilimler fakültesi öğrencileriyle çeşitli fikir alışverişi yapmakta ve zengin bir akran öğrenmesi gerçekleştirmektedirler. Okulumuzun bağlı bulunduğu yerel yönetimin sunduğu çeşitli destekler sayesinde öğrencilerimiz eğitim aldıkları ilçeyi tanıma fırsatı bulmakta ve kültürel etkinlikler ile çeşitli deneyimler elde etmektedir.

4. TYÇ ve Akreditasyon

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik


Tanıtım Videomuz

+1 Eğitim Modeli

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.

Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.

+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.

2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.


Kariyer Olanakları
Öğrencilerimizin içinde bulunduğumuz dijital çağda aldıkları eğitim sonucunda çeşitli sektörlerde ve pozisyonlarda kariyerlerine devam etme imkanları bulunmaktadır. Kendilerine sunulan eğitimlerde animasyon sektörünün tarihi, türleri ve güncel durumu hakkında derinlemesine bilgi almakla birlikte animasyon hazırlama süreçleri hakkında teorik ve uygulamalı olarak eğitim almaktadırlar. Bunun yanı sıra 2 boyutlu ve 3 boyutlu karakter/nesne modellemesi yaparak gerek animasyon ve çizgi film sektörüne gerekse mimari ortamlar başta olmak üzere bu tür çizimlerin kullanıldığı alanlarda görev yapacak yetkinliklere sahip olmaktadırlar. Ayrıca video tasarım ve kurgulama üzerine aldıkları eğitimlerle kısa video ve film hazırlanması, mevcut içeriklerin düzenlenmesi ve farklı teknikler kullanılarak yeniden bir üretim sürecine girmektedirler. Aldıkları bu eğitimler sonucunda öğrencilerimiz dijital tasarımın yer aldığı tüm sektörlerde aktif rol almakla birlikte;
Animasyon Stüdyoları / Televizyon ve Sinema Sektörü / Reklamcılık Sektörü / Dijital Oyun / Sosyal Medya Tasarım ve Yönetim / Tasarım Stüdyoları / 2B ve 3B Modelleme Stüdyoları / Mimari Görselleştirme / İllüstratör / Geleneksel Medya Alanları / Stant Tasarım Şirketleri / Kurumsal Firmaların Tasarım Departmanları türünde çok çeşitli alanlarda iş ve kariyer imkânı bulmaktadırlar.

Kariyer Danışmanlığı
Öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer planlama ve profesyonel gelişim konularında destek sağlamak amacıyla, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) yardımcı olmaktadır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Etkileşim

Çift Diploma

ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

- Bilgisayar Programcılığı - Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon - Grafik Tasarımı - Medya ve İletişim

(En az 2.50 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

- Çizgi Film ve Animasyon, - Fotoğraf/Fotoğraf ve Video - Görsel İletişim Tasarımı / Görsel Sanatlar - Grafik / Grafik Sanatlar / Grafik Tasarımı - İletişim ve Tasarımı - Medya ve İletişim - Reklam Tasarımı ve İletişimi /Reklamcılık - Yeni Medya - Yeni Medya ve İletişim


Öğrenci Toplulukları

Yaşanabilir Şehir Sakarya

Ulaşım