Ana içeriğe atla

DANIŞMA KURULU

  • Başkan: Öğr.Gör.Nafi FİLİZ (MYO Müdürü)
  • Üye: Fikret ARSLAN (Kaynarca Mobilya OSB Bölge Müdürü)
  • Üye: Cansu ŞAŞTI (SMMM-Kaynarca)
  • Üye: Erdoğan ÜSTÜNDAĞ (Kaynarca Mal Müdürü)
  • Üye: Mustafa AYAN (İş İnsanı-Mezun Öğrenci) 
  • Üye: Erkan KÖKSAL (Kaynarca Belediye Başkan Yardımcısı)

Danışma Kurulu Oluşturulması

a) Kurul ve Komisyon, ilgili birimin birim yöneticisinin önerisi ve Fakülte/MYO/ Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile kurulur.
b) Birim Danışma Kurulları öğretim elemanları yanında üniversite dışından kurum temsilcileri ve en az biri birimin mezunu olmak üzere sektör temsilcilerinden oluşur. Birim Yöneticisi Danışma Kurulu başkanıdır. Sektör temsilcileri birimde yer alan bölüm/programları yansıtacak nitelik ve nicelikte olmalıdır. Komisyon üyeleri ise, öğretim elemanları arasından görevlendirilen en az üç, en fazla beş kişiden oluşur. Kurul ve komisyonların üye sayısı ilgili
bölüm/programda yeterli sayıda öğretim elemanı yok ise diğer bölüm/programlardan öğretim elemanı üye olarak görevlendirilebilir.
c) Komisyon üyeleri arasından biri başkan olarak belirlenir. Üyelerden biri sekretarya işlerini yürütür. Görevlendirilmeler yönetim tarafından yazılı olarak yapılır ve ilgililere EBYS üzerinden tebliğ edilir.
ç) Komisyonlarda görev alan üyelerin görev süresi en az 2 yıldır.
d) Görev süresi dolmadan bir üyenin komisyon üyeliğinden herhangi bir nedenle ayrılması halinde Yönetim Kurulu tarafından yeni üye/üyeler görevlendirilir.
e) Üye kendi isteğiyle üyelikten ayrılmak istediğinde, ayrılış gerekçesini yazılı olarak birim yöneticisine bildirir.
f) Danışma Kurulu ve Komisyon üyeleri, birim web sitesinde ilan edilir ve birim raporlarında kayıt altına alınır.

Danışma Kurulu Genel Bilgiler

Birim Danışma Kurulu, Birim yöneticisi (Dekan/Müdür) başkanlığında birim yönetici yardımcıları, birim yönetim kurulu üyeleri, birim öğrenci temsilcisi ile birimdeki bölüm/programları dengeli yansıtacak şekilde mezun, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşur.

Görevleri
1) Üniversite dışı kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yaparak ilgili alanlarda uygulama çalışmalarına destek sağlar.
2) Birimlerin ders müfredatlarının güncellenmesi ve özellikle uygulamaya yönelik derslerin uygulamalarının nasıl yapılması gerektiği konusunda ilgili birim yöneticilerine tavsiyelerde bulunur.
3) İlgili meslek alanlarında kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu konularda proje, seminer, tez çalışmaları, panel, sempozyum, çalıştay vb. bilimsel etkinliklerin yapılmasına ilişkin eşgüdümü sağlar.
4) Kamu ve özel sektörün bilgi birikimi ve deneyimlerinin öğrencilere aktarılması ve motivasyonlarının artırılması amacıyla deneyim aktarımına ilişkin çalışmalar yapar,
5) Yeni bölüm/program açılması konusunda önerilerde bulunur.
6) Gerekli görülen durumlarda kurulun çalışmalarına yardımcı olmak üzere komisyonlar kurabilir.