Üniversitemizi tercih ederek YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri

ELEKTRONİK KAYIT

İsteyen öğrenciler 19–21 Ağustos 2019 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden elektronik kayıt yaptırabilirler. Elektronik Kayıt kesin kayıttır.

Elektronik kayıt yapan öğrencilerin herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur.

NOT : Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adaylar;

a) Bu durumda olan öğrenciler ortaöğretim kurumundan mezun olmadıklarından e-devlet üzerinden kayıt yaptıramazlar.

b) Bu adaylar Orta Öğretim Kurumlarından alacakları durumlarını gösterir belge ile 19–23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Üniversitemize müracaat ederek geçici kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

c) Geçici kayıtları yapılan adaylar mezun olduklarına ilişkin belgelerini en geç 31 Aralık 2019 tarihine kadar Üniversitemize teslim etmeleri gerekmektedir. 31 Aralık 2019 tarihine kadar belgelerini teslim etmeyen adayların geçici kayıtları silinecek ve öğrencilikleri sonlandırılacaktır.

YÜZYÜZE KAYIT

Elektronik kayıt yaptıramayan veya elektronik kayıt yaptırmak istemeyen aday öğrenciler; kayıt için gerekli belgeleri tamamlayarak 19–23 Ağustos 2019 tarihleri arasında ekte belirtilen kayıt adreslerine teslim ederek kayıtlarını yapabilirler.

Belirtilen süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER (e-devlet üzerinden kayıt yaptıranlardan istenmemektedir)

1- Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın fotokopisi ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,

2- YKS Yerleşti Belgesinin internet çıktısı

3- Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi

4- 6 adet 4.5x6 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf

5- 1991 ve daha önce doğumlu erkek adayları için Askerlik Şubelerinden alacakları Askerlik Durum Belgesi. (1111 sayılı Askerlik Kanunu gereği 28 yaşından büyük yükümlüler askerlik şubesi başkanlıklarından alacakları askerlik durum belgesine göre kayıtları yapılır. Bu durumdakilerin askerliklerinin ertelenmesi mümkün olmadığından, kayıtlarının yapılmasını müteakip öğrenimlerine askerlik hizmetini tamamladıktan sonra devam edebilirler). Askerlik hizmetini yerine getiren adayların terhis belgelerini getirmeleri yeterlidir.

KAYIT YERİ: (e-devlet üzerinden kayıt yaptıranların okula gelerek kayıt yaptrımalarına gerek yoktur)

Kayıtlar Meslek Yüksekokulumuzda yapılacaktır.

SABİS’E GİRİŞ

Öğrenci Numaranızı Öğrenmek İçin Tıklayın.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilgi Sistemi (SABİS), öğrencilerin ders kaydı başta olmak üzere birçok hizmete erişebildiği sistemdir. Öğrencilik hayatınız boyunca kullanacağınız SABİS sistemine 2 Eylül 2019 tarihinden itibaren erişebilirsiniz.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilgi Sistemi (SABİS) https://sabis.subu.edu.tr/tr ilk girişte kullanıcı adı öğrenci numarası, şifre T.C. kimlik numarasıdır.

2019-2020 eğitim-öğretim yılı dersleri 23 Eylül 2019 tarihinde başlayacaktır. Yeni kayıt yaptıran öğrenciler ders kayıtlarını SABİS üzerinden 16 Eylül – 18 Eylül 2019 tarihleri arasında yapacaklardır.

Ders kaydı ile ilgili duyuru ilerleyen tarihlerde yapılacaktır.

KATKI PAYLARI daha sonra ilan edilecektir.

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM

08/08/2019-14.08