LÜTFEN DİKKAT!!!

Covid-19 Pandemisi sebebi ile tüm adaylarımızın e-kayıt yaptırarak işlemlerini tamamlamaları ve sadece lise bilgileri mevcut olmayan veya çeşitli nedenlerle e-kayıt işlemi yaptıramayan öğrencilerimizin yüz yüze kayıt yaptırmaları rica olunur.

ELEKTRONİK KAYIT: (29.08.2020 - 06.09.2020 23:59)

Elektronik Kayıt yapmak için;

1. E-devlet şifreniz yok ise PTT şubelerinden e-Devlet şifresi temin ediniz.

2. https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresine gidiniz.

3. Açılan sayfada istenen bilgileri dikkatlice doldurunuz.

4. Başvur butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayınız.

5. Başvurunuzu tamamladıktan sonra barkotlu elektronik kayıt belgenizi görüntüleyeceksiniz. İstenmesi durumunda ibraz edebilmek için belgeyi “dosyayı indir” bağlantısını kullanarak bilgisayarınıza kaydetmeyi unutmayınız.

6. Elektronik kayıt yapan öğrencilerimiz işlem yaptıktan 6 saat sonra E-devlet üzerinde öğrenci belgelerini görüntüleyebilirler.

Not 1: E-kayıt ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten erişebilirsiniz. https://cdn.e-devlet.gov.tr/themes/ankara/assets/manuals/YOK-Kayit.pdf

Not 2: Elektronik Kayıt kesin kayıttır. Elektronik kayıt yapan öğrencilerin herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur.

Bir yüksek öğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, orta öğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adaylar;

a) Bu durumda olan öğrenciler orta öğretim kurumundan mezun olmadıklarından e-devlet üzerinden kayıt yaptıramazlar.

b) Bu adaylar orta öğretim kurumlarından alacakları durumlarını gösterir belge ile bildirilen tarihler arasında Üniversitemize müracaat ederek geçici kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

c) Geçici kayıtları yapılan adaylar mezun olduklarına ilişkin belgelerini en geç takvim yılı sonuna kadar (31 Aralık 20..) Üniversitemize teslim etmeleri gerekmektedir. 31 Aralık 20.. tarihine kadar belgelerini teslim etmeyen adayların geçici kayıtları silinecek ve öğrencilikleri sonlandırılacaktır.

YÜZYÜZE KAYIT: (31.08.2020 - 05.09.2020 17:00 Meslek Yüksekokulumuzda)

Elektronik kayıt yaptıramayan veya elektronik kayıt yaptırmak istemeyen aday öğrenciler; kayıt için gerekli belgeleri tamamlayarak kayıt takviminde belirtilen tarihler arasında aşağıda belirtilen kayıt adreslerine teslim ederek kayıtlarını yapabilirler.

Belirtilen süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Yüzyüze Kayıt için Meslek Yüksekokulumuza Gelecek Öğrencilerden İstenen Belgeler: (e-devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrenciler bu belgeleri hazırlamalarına gerek yoktur.)

KAYIT SONRASI YAPILACAK İŞLEMLER

Üniversite Kaydını (e-Devlet veya Üniversitemize gelerek) tamamlayan Öğrencimizin kayıt sonrası yapması gereken işlemler

1. Numara Sorgulama Servisinden öğrenci numaranızı ve SABİS kullanıcı adınınızı öğrenebilirsiniz.

2. 2. öğretim öğrencisi iseniz yayınlanan takvimde belirtilen tarihler arasında öğrenim gideri ödemenizi yapabilirsiniz. (Öğrenim gideri ödemelerini İŞ BANKASININ Bütün Şube Veznelerinden, İş Bankası İnternet Bankacılığı ve İş Bankası ATM’lerinin Üniversite Ödemeleri Kısmından TC Kimlik Numaranız ile yapabilirsiniz.)

3. Derse yazılma tarihlerinde 4. Maddede yazılı adımları takip ederek derse yazılma yapılacaktır. (2. Öğretim öğrencileri bu tarihlerde öğrenim ücretlerini yatırmadan ders seçimi yapamazlar. Yapmış olanların, ödeme yapmadıkları tespit edilmesi durumunda derse yazılması iptal edilecektir.)

4. Derse yazılma işlemi: (14-15-16 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılabilmektedir.)

 https://sabis.subu.edu.tr/ kullanıcı adı (Öğrenci Numarası) ve şifre (İlk girişte şifte TC Kimlik Numarasıdır) ile giriş yaptıktan sonra OBİS bağlantısını tıklayınız.

 Sol menüden Derse Yazılmayı seçiniz.

 Açılan ekranda görülen 1. Yarıyıl derslerinin tamamına tik koyarak kaydet butonuna basınız.

 Kaydet butonuna bastıktan sonra seçilen dersler menüsünden seçtiğiniz dersleri kontrol ediniz.

SABİS’E GİRİŞ

Öğrenci Numaranızı Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ...

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilgi Sistemi (SABİS), öğrencilerin ders kaydı başta olmak üzere birçok hizmete erişebildiği sistemdir. Öğrencilik hayatınız boyunca kullanacağınız SABİS sistemine kayıt işlemlerinizin tamamlanmasından itibaren erişebilirsiniz.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilgi Sistemi (SABİS) “https://sabis.subu.edu.tr/tr” ilk girişte kullanıcı adı öğrenci numarası, şifre T.C. kimlik numarasıdır.

Eğitim öğretim yılı ders başlangıcı her akademik dönem başlangıcında yayınlanacak olup yeni kayıt yaptıran öğrenciler ders kayıtlarını SABİS üzerinden yayınlanan yeni kayıt takviminde belirtilen tarihler arasında yapacaklardır.

SUBÜ Yeni Kayıt Kılavuzu için TIKLAYINIZ...

26/08/2020-15:57