Azami Süre hakkını dolduran 2017 girişli olup SABİS üzerinden Ek Sınav 1 ve Ek Sınav 2 sınavına girmek için başvuru yapan öğrencilerin Ek Sınav 1 sınavları 31 Ağustos - 03 Eylül 2021 tarihleri arasında LMS Online sistemi üzerinden yapılacaktır.

Sınava girecek öğrencilerin listesi için TIKLAYINIZ...

Online LMS sistemine giriş için TIKLAYINIZ.

29/08/2021-20:12

AZAMİ SÜREYİ AŞAN ÖĞRENCİLER İÇİN BİLGİLENDİRME

2547 Sayılı Kanunun 44/c maddesinin 6569 Sayılı Kanunun 28. Maddesi ile değiştirilmesine göre; 2020-2021 Öğretim yılı sonunda azami süresi dolan Lisans ve Ön Lisans Öğrencileri için başvuru ve sınav takvimi aşağıda listelenmiştir.

Ekte yer alan uygulama esasları ve diyagrama göre öğrenciler aşağıdaki iki yoldan şartlarına uyan seçenek ile başvurularını yapabilirler:

1. Daha önce alıp başarısız oldukları (FF, GR, YZ, DZ) derslerden öğrencilik haklarından yararlanmaksızın iki EK SINAV hakkını kullanabilirler. Bunun için SABİS üzerinden başvuru yapılmalıdır.
  2. SABİS üzerinden EK SINAV hakkı için başvuru yapamayan, başarısız ve almadığı ders sayısı 2-5 arasında olan öğrencilere,  EK SÜRE SINAVLARINA girme hakkı verilecektir. Bunun için de SABİS üzerinden başvuru yapılmalıdır.

* Azami Süre Diyagramı

* Azami Süre Başvuru İşlem Süreci