Meslek Yüksekokulumuz 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Final Sınavları 06 Haziran - 17 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Final Sınav Programları için TIKLAYINIZ

Türk Dili, İngilizce , Atatürk İlk. ve İnkilap Tarihi derslerinin final sınavları Meslek Yüksekokulumuzda yüz yüze yapılacaktır.

İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİMİNDE OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!!!

Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi, İngilizce dersi final sınavı yüz yüze okulumuzda yapılacaktır.

İşletmede Mesleki Eğitiminde olan öğrenciler Final Sınavı Değerlendirmesi için Sonuç Raporu hazırlamaları gerekmektedir. Örnek Sonuç Raporu ve Kılavuzuna https://muys.sabis.subu.edu.tr/ > Formlar > Sonuç Raporlar > 3+1 menüsünün altındaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

İşletmede Mesleki Eğitim Dersi Final Sınavı okulumuzda Uygulamalı Eğitimler Komisyonu tarafından mülakat şeklinde yüz yüze yapılacaktır. Programınızın Uygulamalı Eğitimler Komisyonunu öğrenmek için TIKLAYINIZ.

MAZERET SINAVI DUYURUSU

Mazeretleri nedeniyle Final Sınavlarına giremeyen öğrencilerin dilekçe ve mazeret belgeleri ile sınav gününden 2 iş günü içerisinde Meslek Yüksekokulumuza başvurmaları gerekmektedir. Mazeretlerini belgeleyemeyen ve başvuruda bulunmayan öğrenciler  mazeret sınavına giremezler.

Mazeret Sınavları 27-28 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

----------------------------------------------------------------------------------------

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ LİSANS VE ÖN LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Mazeret Sınavları MADDE 15 –

Öğrenci aşağıda belirtilen mazeretlerini belgelemesi durumunda yıl içi (ara sınav) ve yıl sonu mazeret hakkı kazanır. Öğrenci mazeretini gösterir belge ile bölüm başkanlığına müracaat eder.

1) Hastalık hali: Öğrencinin veya birinci derece yakınlarından birinin sınava girmesini engelleyecek bir tarihte hastalanması halinde; sağlık raporunun düzenlenme tarihinden itibaren en geç üç (3) iş günü içinde ilgili Bölüm Başkanlığına form ekinde sunulması gerekir.

2) Yakınlarından birinin vefatı: Öğrencinin birinci derece yakınlarından birinin sınava girmesini engelleyecek bir tarihte (sınavdan en fazla 5 gün önce) vefatı durumunda; vefat belgesinin, sınav tarihinden itibaren en geç üç (3) iş günü içinde ilgili bölüm başkanlığına form ekinde sunulması gerekir.

3) Trafik Kazası ve Beklenmeyen Haller: Sınava gelmek üzere yola çıkmış bir öğrencinin sınava yetişmesini engelleyecek bir trafik kazasına uğraması durumunda; ilgili trafik şubesinden alacağı kaza raporunun sınav tarihinden itibaren en geç üç (3) iş günü içinde ilgili bölüm başkanlığına form ekinde sunulması gerekir.

4) Tutukluluk hali: Öğrenci herhangi bir nedenle gözaltına alınmışsa/tutuklanmışsa, ilgili emniyet biriminden alacağı belgenin, sınav döneminin bitimine kadar ilgili bölüm başkanlığına form ekinde sunulması gerekir.

5) Mücbir Sebep: Öğrencinin sınava girmesini engelleyecek nitelikte bir mücbir sebebin (yangın, sel, deprem, yıkım, pandemi vb.) vuku bulması halinde öğrenci yıl içi ve yıl sonu mazeret sınav hakkı kazanır. Öğrencinin ilgili resmî makamlardan alacağı belgeyi sınav tarihinden itibaren en geç üç (3) iş günü içinde ilgili bölüm başkanlığına form ekinde sunması gerekir.

6) Üniversite ve Diğer Resmi Kurumlarca Görevlendirilme Hali: Öğrencinin, ulusal veya uluslararası yarışma, sportif faaliyet vb. nedenle üniversite veya diğer resmi kurumlarca yapılan görevlendirilmesi durumunda; resmî belgeyi, sınav döneminin sonuna kadar ilgili Bölüm Başkanlığına form ekinde sunması gerekir.

7) Sınav çakışması: sınavların çakışması durumunda öğrenci mazeret sınav hakkı kazanır.

8) Yıl içi (ara sınav) mazeret sınavları ilgili öğretim elemanı tarafından Akademik Takvimde ilan edilen final sınavları başlangıç tarihinden önce yapılır.

9) Yılsonu mazeret sınavları akademik takvimde ilan edilen tarihlerde gerçekleştirilir.

10) Mazeret sınavlarına giremeyenler için ikinci bir mazeret sınavı hakkı verilmez.

26.05.2022 16:30