Meslek Yüksekokulumuz 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı derse yazılma işlemleri 19-20-21 Eylül 2022 tarihleri arasında Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) > Öğrenci Bilgi Sistemi > Derse Yazılma menüsünden yapabilirsiniz.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı 26 Eylül 2022 Pazartesi günü başlıyor.

BYS sistemine giriş için lütfen linkte bulunan videoyu izleyin. videoyu izlemek için TIKLAYINIZ

Derse Yazılma Rehberi için TIKLAYINIZ.

(BYS) > Öğrenci Bilgi Sistemi giriş için TIKLAYINIZ

Öğrenci Numaranızı öğrenmek için TIKLAYINIZ

Haftalık Ders Programları için TIKLAYINIZ

OKULUMUZA YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN DERSE YAZILMA İŞLEMLERİ:

• BYS > Öğrenci Bilgi Sistemi > Derse Yazılma menülerine tıklayınız.
  • 1. Yarıyılda bulunan tüm dersleri seçip kaydediniz. Derse Yazılma İşleminiz tamamlanmıştır.
  • Haftalık Ders Programlarına bakarak dersin günü ve saatini öğrenerek derslere girmeye başlayabilirsiniz.

2.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN DERSE YAZILMA İŞLEMLERİ:

• BYS > Öğrenci Bilgi Sistemi > Derse Yazılma menülerine tıklayınız.
  • 3.Yarıyılda bulunan tüm dersleri seçiniz. Seçmeli derslerde dahil. (seçmeli dersleri almak zorunludur)
  • 1.Yarıyılda bulunan zayıf dersiniz varsa seçip kaydediniz. Derse Yazılma İşleminiz tamamlanmıştır.
  • Okulumuzda derse yazılma işlemi yapılmamaktadır. Öğrencilerimiz BYS sistemi üzerinden derse yazılma işlemini kendileri yapmaları gerekmektedir.

İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİME GİDECEK ÖĞRENCİLER İÇİN DERSE YAZILMA İŞLEMLERİ:

Önemli Açıklama:

İşletmede Mesleki Eğitime (dönemlik staj) gidecek tüm öğrencilerimize üniversitemiz tarafından İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Sigortası yapılmaktadır.

İşletmede Mesleki Eğitime gidecek öğrencilerin SGK İşe Giriş Bildirgesi yapılabilmesi için başvuru formlarını okula teslim etmeleri gerekmektedir.

Başvuru Formunu okula ulaştırdıktan sonra İşyerinizin MUYS kaydını yaptırmayı ve Öğrenci Talep İşlemi yaptırmayı unutmayınız. MUYS işlemleri için TIKLAYINIZ...

Yazın yapmış olduğunuz Zorunlu 30 İş Günü  İşyeri Stajı defterlerinin teslimi için Bölüm Başkanınız ile irtibata geçiniz.

• BYS > Öğrenci Bilgi Sistemi > Derse Yazılma menülerine tıklayınız.
  • 4.Yarıyılda bulanan İşletmede Mesleki Eğitim, Türk Dili ve Staj derslerini seçiniz.
  • 1.Yarıyılda bulunan zayıf dersiniz varsa seçip kaydediniz. Derse Yazılma İşleminiz tamamlanmıştır.

KATKI PAYI / ÖĞRENİM ÜCRETLERİ:

• I.Öğretim öğrencileri Harç Ücreti ödemezler.
  • 2020-2019-2018 girişli I.Öğretim öğrencileri 155,00 TL öderler.
  • 2. Üniversitede kaydı olan (Açıköğretim Fakültesi veya Lisans Bölümlerinde kaydı olanlar) öğrenciler 155,00 TL öderler.

Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri;19/09/2022 Tarihinden İtibaren Akademik Takvimde Belirtilen Derse Yazılmaların Son Gününe Kadar, AKBANK'ın Bütün Şube Veznelerinden, AKBANK Mobil/İnternet Bankacılığından , TC Kimlik Numaraları ile yapılabilecektir. (I. Öğretim öğrencileri "Katkı Payı", II. Öğretim öğrencileri " Öğrenim Ücreti" hesabını seçmelidir). Öğrencilerimizin Üniversitemizde Önlisans, Lisans veya Lisansüstü olarak öğrenciliği olabildiğinden TC numarasından sonra eğitim almak istedikleri programa ait öğrenci numarasını seçerek borcu/borçları ödeyecektir.

Karşılaştığınız sorunlar için hafta içi 09.00-12.00 / 14.00-17.00 saatleri arasında 02646160779 nolu telefonu arayarak destek alabilirsiniz.

13.09.2022-14:21